Χαλιά στοιχισμένα κάθετα
Σπίτι μου Σπιτάκι μου

Φύλαξη χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο: οι 4 υπηρεσίες που θα σας λύσουν τα χέρια

Δεν είναι λίγοι όσοι αποφασίζουν να φυλάξουν τα χαλιά τους για το καλοκαίρι στο σπίτι. Η φυλαξη χαλιων στο σπίτι έχει σίγουρα ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι δωρεάν. Ωστόσο, η φύλαξη χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο έχει τόσα παραπάνω πλεονεκτήματα που σίγουρα η μικρή οικονομική επιβάρυνση φαντάζει αμελητέα. Και αυτό, επειδή όταν λέμε φύλαξη χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο, δεν εννοούμε απλώς ότι το χαλί παραμένει κλειστό σε ένα ράφι, κάτι που ίσως σας φαίνεται ότι δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από την παραμονή του στο σπίτι. Η φύλαξη χαλιών συνοδεύεται από πολλές ακόμα υπηρεσίες που θα εξαφανίσουν οποιαδήποτε έννοια για τα χαλιά σας και θα σας τα επιστρέψουν κυριολεκτικά σαν καινούρια.

Καθαρισμός χαλιών

Οπωσδήποτε, η σημαντικότερη υπηρεσία των ταπητοκαθαριστηρίων είναι ο καθαρισμός των χαλιών. Έτσι, εκτός από τη φύλαξη, μπορείτε να ζητήσετε και να γίνει στο χαλί σχολαστικός καθαρισμός. Ορισμένα σύγχρονα ταπητοκαθαριστήρια προσφέρουν βιολογικό καθαρισμό με οικολογικά απορρυπαντικά που δεν ταλαιπωρούν το χαλί και δεν αφήνουν κατάλοιπα. Έτσι, όταν ξαναστρώσετε το χαλί το φθινόπωρο, θα είναι πεντακάθαρο και απόλυτα ασφαλές για τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιού

Παραλαβή και παράδοση στο σπίτι

Ένα θέμα που αποτρέπει πολλούς να απευθυνθούν στα ταπητοκαθαριστήρια είναι ότι δεν γνωρίζουν πώς να μεταφέρουν τα χαλιά τους. Πράγματι, τα χαλιά όχι μόνο είναι ογκώδη, αλλά και απαιτείται να συσκευαστούν με προσοχή και γνώσεις, ώστε να μην καταστραφούν. Τα περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια έρχονται και τα παραλαμβάνουν κατόπιν ραντεβού από οποιοδήποτε σημείο και τα μεταφέρουν με ασφάλεια στο χώρο τους. Έπειτα, τα επιστρέφουν ξανά πίσω, όποτε το ζητήσετε με ένα ραντεβού δια τηλεφώνου.

Μεταφορά χαλιού από δυο άντρες

Ποιοτικός έλεγχος και επισκευές χαλιών

Η φύλαξη χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ασφάλειά της, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο περιποίησης του χαλιού και όχι μόνο την αποθήκευσή του. Ξεκινώντας από τον καθαρισμό, η φροντίδα του χαλιού συνεχίζεται με εκτεταμένο ποιοτικό έλεγχό του, ώστε να ανιχνευθούν σε πρώιμο στάδιο πιθανές φθορές, όπως σκισίματα και καψίματα. Οι φθορές αυτές επισκευάζονται άμεσα, οπότε το χαλί αναζωογονείται και προλαμβάνονται μεγαλύτερες ζημιές που θα κόστιζαν πολύ παραπάνω.

Γυναίκα φτιάχνει μέρος χαλιού

Αδιαβροχοποίηση χαλιών

Εφόσον το ζητήσετε, είναι δυνατόν το χαλί, προτού σας επιστραφεί μετά το διάστημα της φύλαξής του, να αδιαβροχοποιηθεί. Δηλαδή να περαστεί με ένα ειδικό στρώμα που διαπερνά τις ίνες και τις θωρακίζει ενάντια στην υγρασία, το μεγαλύτερο εχθρό τους. Πέρα από το ότι η εξάλειψη της υγρασίας είναι ο νούμερο ένα τρόπος αντιμετώπισης των ακάρεων, με την αδιαβροχοποίηση μειώνονται και οι λεκέδες. Πλέον, ό,τι και αν πέσει πάνω στο χαλί, δεν απορροφάται από τις ίνες του, οπότε απομακρύνεται εύκολα χωρίς να αφήσει σημάδια.

Χυμένο κρασί επάνω σε χαλί