Είναι ο χρυσός ξανά της μόδας στα κοσμήματα γυναικεία;

Οι τάσεις της μόδας στα κοσμήματα γυναικεία και ανδρικά έρχονται και φεύγουν. Οπωσδήποτε, κάποιες από αυτές είναι πιο διαχρονικές από άλλες, όμως αν θέλουμε να φοράμε μοντέρνα κοσμήματα, καλό είναι να ενημερωνόμαστε για τα trends που απασχολούν τους σχεδιαστές και δημιουργούν καινοτόμα κοσμήματα. Ένας γρίφος που μας απασχολεί εδώ και καιρό είναι τι γίνεται με το χρυσό. Ο χρυσός αποτελεί σίγουρα ένα διαχρονικό μέταλλο, αν όμως κανείς κοιτάξει πίσω στις αρχές του 21ου αιώνα, θα διαπιστώσει ότι τα πολλά χρυσά κοσμήματα θεωρούνταν υπερβολικά.

Τι ισχύει τώρα; Επέστρεψε ο χρυσός στη μόδα και σε ποιες παραλλαγές θα τον δούμε τα επόμενα χρόνια; Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, για να μην υπερβάλλουμε και να είμαστε κομψές και στιλάτες;

Κίτρινος χρυσός

Ο κίτρινος χρυσός είναι το πιο κλασικό είδος χρυσού, έχοντας μια πανάρχαια ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια. Η διαχρονικότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, όμως, πλέον ήρθε ξανά στο προσκήνιο, αφού το layering με διάφορα κοσμήματα από χρυσό θεωρείται must. Κανένα χρυσό κόσμημα δεν είναι φτιαγμένο από 100% χρυσό, αφού είναι πολύ μαλακός, για να υποστεί επεξεργασία. Έτσι, συνδυάζεται με διάφορα άλλα μέταλλα, όπως χαλκό και ψευδάργυρο, για να αποκτήσει τη γνωστή ανθεκτικότητα που έχουν τα χρυσά κοσμήματα έναντι των ασημένιων. Ο κίτρινος χρυσός, μάλιστα, θεωρείται ο πιο υποαλλεργικός από όλες τις μορφές, ενώ οπωσδήποτε η πολυτέλεια και η αριστοκρατικότητά του είναι τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά του.

Δαχτυλίδι από κίτρινο χρυσό

Ροζ χρυσός

Αν θέλαμε να πούμε ένα μέταλλο, το οποίο κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στις τάσεις για τα γυναικεία κοσμήματα, θα διαλέγαμε το ροζ χρυσό. Ο ροζ χρυσός αποτελεί μίγμα του χρυσού με διάφορες ποικιλίες του χαλκού, ώστε να προκύψει αυτό το λαμπερό και πρωτότυπο χρώμα που έχει λατρευτεί όσο λίγα τα τελευταία χρόνια. Στα εξαιρετικά πλεονεκτήματά του είναι ότι ταιριάζει με όλους τους τύπους δέρματος, όμως μειονέκτημά του αποτελεί ότι δεν είναι τόσο υποαλλεργικός όσο ο κίτρινος χρυσός και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα ευαίσθητα δέρματα.

Βέρες από ροζ χρυσό

Λευκόχρυσος

Ο λευκόχρυσος είναι επίσης πολύ δημοφιλής εδώ και χρόνια και θα μείνει για καιρό στις τάσεις της κοσμηματοποιίας. Ουσιαστικά, δεν αναμένεται να φύγει από τη μόδα, καθώς συνδυάζει το αισθητικό αποτέλεσμα του αργύρου με την ανθεκτικότητα και την πολυτέλεια του χρυσού. Το λιτό και γεμάτο χρώμα του δημιουργείται από τη σύνθεση χρυσού με ασήμι, νικέλιο και πλατίνα, οπότε ο λευκόχρυσος είναι πιο οικονομικός από την πλατίνα και τον κίτρινο χρυσό. Ταιριάζει ιδανικά με δέρματα σε ψυχρούς τόνους, όμως ούτε αυτός είναι υποαλλεργικός, επειδή περιέχει νικέλιο.

Βέρες από λευκόχρυσο

Συμπερασματικά, ο χρυσός έχει επιστρέψει στα γυναικεία κοσμήματα και πλέον προσφέρει πολλές επιλογές ανάλογα με το στυλ της κάθε γυναίκας. Ο κίτρινος χρυσός είναι η πιο διαχρονική και κλασική επιλογή, όμως τα άλλα δύο είδη κερδίζουν συνεχώς έδαφος χάρη στην πρωτοτυπία και το απαράμιλλο στυλ τους.