5 μηχανήματα αισθητικής που καταπολεμούν το τοπικό πάχος

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να καταπολεμηθεί το τοπικό πάχος και η συσσώρευση λίπους σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όση γυμναστική και αν κάνουμε, όσο και αν προσέχουμε τη διατροφή μας, αν έχουν συγκεντρωθεί λιποκύτταρα σε μια περιοχή του σώματος, όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και οι μηροί, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να τα διώξουμε από το σώμα μας χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας. Και αυτό επειδή τα λιποκύτταρα, εφόσον δημιουργηθούν, δεν φεύγουν χωρίς στοχευμένη επέμβαση εναντίον τους, παρά μόνο συρρικνώνονται, περιμένοντας το πρώτο μας ατόπημα, για να… φουσκώσουν ξανά. Ευτυχώς, τα μηχανήματα αισθητικής, τα οποία βασίζονται σε πολυετείς έρευνες και δεδομένα πρωτοποριακών επιστημονικών εργασιών, μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτόν τον άνισο αγώνα και να μας δώσουν το σώμα που ονειρευόμαστε χωρίς να χρειαστεί να λιμοκτονήσουμε.

 

Τεχνολογία laser

Η τεχνολογία laser είναι μία καινοτόμος μέθοδος, η οποία στοχεύει στα λιποκύτταρα με σκοπό την απώλεια πόντων από διάφορες περιοχές του σώματος. Το laser έχει την ιδιότητα να διαπερνάει τα λιποκύτταρα χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφει. Ταυτόχρονα, βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος, έτσι ώστε η απώλεια πόντων να μην οδηγήσει στη χαλάρωση της περιοχής, η οποία έχει επιλεγεί για διαμόρφωση.

μηχανημα-κρυολιπολυσης

Κρυολιπόλυση

Ένα από τα πιο καινοτόμα μηχανήματα αισθητικής βασίστηκε στην παρατήρηση ότι οι άνθρωποι που ζουν σε πολικά κλίματα τείνουν να συσσωρεύουν ελάχιστο λίπος στο σώμα τους. Έτσι, αναπτύχθηκε η τεχνολογία, η οποία ψύχει τα λιποκύτταρα με σκοπό να τα καταστρέψει. Προηγουμένως, όμως, έχει προηγηθεί η διαδικασία θέρμανσης της περιοχής, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και να διαχωριστεί το λίπος από το αίμα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι παρακείμενοι ιστοί και τα ζωτικά όργανα δεν θα υποστούν βλάβη από τη μείωση της θερμοκρασίας, η οποία αγγίζει τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Κρουστικοί υπέρηχοι

Στα μηχανήματα αισθητικής με στόχο τη μείωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούνται υπέρηχοι, οι οποίοι έχουν υψηλή συχνότητα και μεγάλη ισχύ. Η δράση των υπερήχων, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα εκατοστό κάτω από το δέρμα, διαλύει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο, πιο απαλό και πιο σφριγηλό.

Τοπικο-πάχος-πόδια

Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία έχει το πολλαπλάσιο ευεργετικό αποτέλεσμα ενός λεμφικού μασάζ, ασκώντας πίεση στις προσβεβλημένες περιοχές και τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, αποβάλλονται οι τοξίνες και ενισχύεται ο μεταβολισμός, δύο πολύ βασικές λειτουργίες, για να αποβληθεί με επιτυχία το περιττό λίπος.

Δερμοαναρρόφηση

Η δερμοαναρρόφηση θεωρείται από τις πιο ήπιες θεραπείες αισθητικής κατά του τοπικού πάχους, αφού επεμβαίνει μόνο στο λιπώδη ιστό μειώνοντας τον όγκο των λιποκυττάρων. Τα κύτταρα οξυγονώνονται καλύτερα και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο σφιχτό, να μειώνεται η περίμετρος της κοιλιάς και των γλουτών και να εξαφανίζεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.