3 λόγοι για τους οποίους τα παιδικά έπιπλα πρέπει να είναι από μασίφ ξύλο

Για όλους τους γονείς, το να φτιάξουν ένα όμορφο και ασφαλές παιδικό δωμάτιο είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Θέλουν το αγγελούδι τους να βρίσκεται στο δωμάτιό του και να νιώθει υπέροχα, να εμπνέεται και να βρίσκει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, για να ανακαλύψει τον κόσμο. Ένα θέμα, όμως, που τους απασχολεί είναι το οικονομικό. Στην αγορά, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε παιδικά έπιπλα διαφόρων ειδών και ποιοτήτων. Και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δελεαστικό να αγοράσει κανείς παιδικά έπιπλα από κοντραπλακέ. Άλλωστε, ίσως σκέφτεστε ότι πρόκειται για έπιπλα που δεν θα έχουν χρησιμότητα για πάντα, μιας και θα χρησιμοποιηθούν για πολύ συγκεκριμένο αριθμό ετών.

Όμως, δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δεν είναι τυχαίο που τα παιδικά έπιπλα των κορυφαίων εταιρειών είναι από μασίφ ξύλο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το ξύλο είναι το μόνο ασφαλές υλικό για το παιδικό δωμάτιο. Διαβάστε παρακάτω γιατί.

Δεν περιέχει φορμαλδεΰδη

Τα ξύλινα παιδικά έπιπλα δεν περιέχουν την επικίνδυνη ουσία φορμαλδεΰδη. Αυτή χρησιμοποιείται στις ενώσεις επίπλων με κοντραπλακέ, για να τα συγκρατούν αποτελεσματικά. Ωστόσο, η φορμαλδεΰδη έχει την ιδιότητα να είναι πτητική, με αποτέλεσμα να εισπνέεται από τα παιδιά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο αναπνευστικό τους σύστημα, μέχρι και καρκίνο. Αναζητήστε έπιπλα με χαμηλή ποσότητα φορμαλδεΰδης, τα οποία φέρουν και το σχετικό σήμα προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, ακόμα πιο ασφαλή είναι τα ξύλινα έπιπλα, τα οποία έχουν μηδενική ποσότητα αυτής της τοξικής ουσίας.

 

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Παιδικό δωμάτιο Ουράνιο τόξο

Δεν περιέχει τοξικές ουσίες για την προστασία του

Το μασίφ ξύλο αποτελεί ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά για τα έπιπλα. Το μόνο που απαιτείται, ανάλογα και με το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται, είναι η επάλειψη του με βερνίκι για την προστασία του από την υγρασία. Βερνίκι το οποίο έχει ως βασικό του στοιχείο το κερί ή το λάδι. Αντίθετα, το κοντραπλακέ, για να μπορέσει να αντέξει για αρκετά χρόνια, χρειάζεται χημικές ουσίες που το σταθεροποιούν και το προστατεύουν. Ουσίες οι οποίες είναι δηλητηριώδεις, ιδιαίτερα για τον ευπαθή οργανισμό των παιδιών.

Αντέχει μεγάλες πιέσεις και φορτία

Αν μόνο ένα έπιπλο στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ξύλινο, τότε αυτό ας είναι η βιβλιοθήκη. Το μασίφ ξύλο είναι το μόνο υλικό που μπορεί να αντέξει τις καταπονήσεις και το μεγάλο βάρος, για να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχει τη σταθερότητα που πρέπει. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδικά έπιπλα, η ασφάλεια πρέπει να είναι το βασικότερο στοιχείο που τα χαρακτηρίζει. Αντίθετα, οι απομιμήσεις ξύλου, εκτός από τα προαναφερόμενα ζητήματα ασφαλείας που παρουσιάζουν, δεν είναι και όσο ανθεκτικές και στιβαρές απαιτείται για την ασφάλεια του παιδιού.

 

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Παιδικό Δωμάτιο Ντέμη

 

Μπορεί τα ξύλινα παιδικά έπιπλα να είναι πιο ακριβά από τις απομιμήσεις. Όμως εγγυώνται πλήρη λειτουργικότητα για όσο καιρό τα χρειαστεί το παιδί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γλιτώσετε χρήματα. Αφού θα αποφύγετε ζημιές και την ανάγκη επιδιορθώσεων που ανακύπτουν συνεχώς με τα φθηνά έπιπλα. Επιπλέον, όταν πλέον δεν τα χρειάζεστε πια, γιατί το παιδί μεγάλωσε, μπορείτε να τα πουλήσετε ως μεταχειρισμένα ή να τα δωρίσετε σε κάποιο φιλικό σας πρόσωπο. Πρόκειται για έπιπλα που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.