επισκευη κουζινας
Σπίτι μου Σπιτάκι μου

Μήπως χρειάζεται επισκευή η κουζίνα σας;

Η κουζίνα είναι μία από τις βασικότερες συσκευές, η οποία ωστόσο παρουσιάζει συχνά βλάβες που μας ανησυχούν. Πρόκειται για μία αρκετά σύνθετη συσκευή με πολλά μηχανικά αλλά και ηλεκτρολογικά μέρη, οπότε είναι λογικό να μας ανησυχεί όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα άσχημα και δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί μια δαπανηρή επισκευή κουζίνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε ορισμένες κινήσεις, για να ελέγξουμε την εστία του προβλήματος και να βρούμε τη λύση, ενώ σε άλλες το να καλέσουμε κάποιον έμπειρο τεχνικό είναι μονόδρομος. Το να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε ανάμεσα στα δύο θα μας γλιτώσει πολύ χρόνο, άγχος και χρήματα.

Τι πρέπει να ελέγξουμε πριν καλέσουμε τεχνικό

Πολλές από τις κλήσεις που θα δεχτεί ένας τεχνικός για επισκευές κουζινών θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς αφορούν ζητήματα που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας ότι δεν είναι σοβαρά:

  • Δεν ανάβει το λαμπάκι. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να γυρνάμε τους διακόπτες και το λαμπάκι της κουζίνας να μην ανάβει. Προτού πανικοβληθούμε ότι χάλασε ο φούρνος, μπορούμε απλά να διαπιστώσουμε αν όντως δουλεύει. Αν δουλεύει κανονικά, τότε απλά κάηκε ο λαμπτήρας από το φωτάκι. Αυτός καλό είναι να αντικατασταθεί κυρίως για λόγους ασφαλείας, ώστε να ξέρουμε πότε είναι κλειστός και πότε ανοιχτός ο φούρνος.
  • Η κουζίνα δε δουλεύει. Αν η κουζίνα είναι εντελώς «νεκρή», προτού καλέσουμε τον τεχνικό, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να έχει πέσει κάποια ασφάλεια ή να έχει χαλάσει το καλώδιο ή η πρίζα.
  • Ο φούρνος ανάβει αλλά δε βγάζει ζέστη. Αν ο φούρνος ανάβει κανονικά, όμως δε βγάζει ζέστη, είναι πολύ πιθανό να έχουν σκαλώσει οι διακόπτες. Για να το διαπιστώσουμε, αρκεί να τους ανοιγοκλείσουμε μερικές φορές, για να δούμε αν θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή στο σωστό πρόγραμμα.

επισκευη κουζινας

Πότε η επισκευή κουζίνας είναι απαραίτητη

Φυσικά, πολλές φορές το να βρούμε έναν έμπειρο τεχνικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, για να χρησιμοποιήσουμε ξανά την κουζίνα με ασφάλεια και να αποφύγουμε κάποια σοβαρότερη βλάβη. Αυτό θα συμβεί αν δε δουλεύει κάποιο συγκεκριμένο μέρος της κουζίνας, όπως το grill ή οι εστίες, ή αν η λειτουργία του ανεμιστήρα δε γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα ο φούρνος να υπερθερμαίνεται και να είναι επικίνδυνο να λειτουργεί. Επίσης, αν τεστάρουμε την ηλεκτρική παροχή και όλα εκεί είναι εντάξει, όμως ο φούρνος δεν ανάβει, τότε μάλλον υπάρχει βλάβη στην ηλεκτρική πλακέτα. Ένα ακόμα θέμα, το οποίο απαιτεί τη συνδρομή τεχνικού, αν και δεν είναι μηχανολογικής ή ηλεκτρολογικής φύσεως, είναι το να έχει χαλαρώσει η πόρτα και να μην κλείνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει απώλεια θερμότητας και η επισκευή κουζίνας θα εγγυηθεί ότι αυτό θα σταματήσει και δεν θα γίνεται σπατάλη ενέργειας.

επισκευη κουζινας πορτα