ανωστρωματα
Σπίτι μου Σπιτάκι μου

Ανωστρώματα με memory foam: 5 σημεία να προσέξετε στην αγορά τους

Τα ανωστρώματα είναι μια πολύ καλή λύση, για να κάνουμε ένα σκληρό στρώμα πιο μαλακό και αναπαυτικό. Αν αισθάνεστε ότι το στρώμα σας είναι σκληρό ή ότι έχει γίνει άκαμπτο, επειδή είναι παλιό, ένα ανώστρωμα μπορεί να παρατείνει για μερικά ακόμα χρόνια τη διάρκεια ζωής του, προσφέροντάς σας ποιοτικό ύπνο. Όπως, όμως, με τα στρώματα, έτσι και με τα ανωστρώματα, υπάρχουν πολλοί τύποι και πολλά σημεία που πρέπει να προσέξετε, όταν τα αγοράζετε, έτσι ώστε να προσφέρετε στο σώμα σας την κατάλληλη στήριξη.

Από τους πιο δημοφιλείς τύπους ανωστρωμάτων είναι αυτά με memory foam, ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο θυμάται το σχήμα του σώματός μας και προσαρμόζεται σε αυτό άμεσα και αποτελεσματικά. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ανώστρωμα με memory foam, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξετε.

ανωστρωμα

1.Το στρώμα από κάτω δεν πρέπει να έχει εξογκώματα

Τα ανωστρώματα με memory foam, όπως και τα αντίστοιχα στρώματα ύπνου, είναι αρκετά μαλακά, ώστε να αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα τέτοιο ανώστρωμα μπορεί να κάνει το στρώμα να γίνει πιο μαλακό, όμως δεν είναι κατάλληλο, αν υπάρχουν εξογκώματα λόγω παλαιότητας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σκεφθείτε για ένα καινούριο στρώμα ή για ένα άλλο ανώστρωμα από πιο στιβαρά υλικά που δεν προσαρμόζονται στα εξογκώματα.

2.Η πυκνότητα παίζει μεγάλο ρόλο

Στα στρώματα και τα ανωστρώματα με memory foam, η πυκνότητα έχει μεγάλη σημασία, ώστε να παρέχεται σωστή υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη. Καλό είναι αυτή να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5, ειδικά για υπέρβαρους ανθρώπους.

3.Πώς θα μείνετε δροσεροί

Ένα πρόβλημα με τον ύπνο το καλοκαίρι είναι ότι αισθανόμαστε ότι ζεσταινόμαστε και αυτό συχνά οφείλεται στο στρώμα. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα, αν το ανώστρωμα είναι φτιαγμένο από υλικά που δεν είναι κατάλληλα για τη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού. Γι’ αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να διαλέξετε ανώστρωμα με δροσερά υλικά, όπως Visco cool memory foam, που επιτρέπουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και οριοθετούν τη ζέστη του σώματος, χωρίς να τη διαχέουν σε ολόκληρο το κρεβάτι.

4.Αποφύγετε τα τοξικά χημικά

Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε στρώματα και ανωστρώματα ευτελούς ποιότητας να χρησιμοποιούνται αφρώδη υλικά που περιέχουν διάφορες τοξικές ουσίες. Ειδικά αν είστε αλλεργικοί ή έχετε αναπνευστικά προβλήματα, το να αναπνέετε αυτές τις ουσίες τις ώρες που κοιμάστε μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να τεστάρετε ότι τα αφρώδη υλικά δεν περιέχουν τοξικά, αλλά αντίθετα περιέχουν φυσικές ουσίες που αφήνουν το στρώμα να αναπνέει και διαφυλάσσουν την υγεία του χρήστη.

5.Το ανώστρωμα δεν αρκεί από μόνο του για μεγάλο σωματικό βάρος

Τη μεγαλύτερη ανάγκη σωστής υποστήριξης κατά τη διάρκεια του ύπνου την έχουν οι άνθρωποι με μεγάλο σωματικό βάρος. Ωστόσο, ένα ποιοτικό ανώστρωμα δεν είναι αρκετό, για να προσφέρει την κατάλληλη στήριξη. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναλογιστείτε την αγορά στρώματος με memory foam, καθώς έχει περισσότερες στρώσεις από αυτό το θαυματουργό υλικό. Καλό είναι να θυμάστε ότι το ανώστρωμα βελτιώνει την αίσθηση και τη λειτουργία του στρώματος, αλλά δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ολοκληρωτικά.